Održana Skupština “Radan klastera”

Na Skupštini “Radan klastera”, koja je nedavno održana u Prolom Banji, razmatran je i usvojen Izveštaj o dosadašnjem radu klastera i plan rada za naredni period.

Predstavnici pet opština koji obuhvataju područje Radan planine, a reč je o opštinama Prokuplje, Kuršumlija, Medveđa, Lebane i Bojnik, zaključili su da se na ovom prostoru mogu organizovati mnoge turističke manifestacije, kao što su “DŽipijada na Radanu”, izrada projekta Geo parka koji bi obuhvatio objekte geodiverziteta i geonasleđa na području klastera i druge.

 

20160831_114630

Učešćem na sajmovima turizma i izradom zajedničkih brošura može se promovisati turistička ponuda ovog dela Srbije, rečeno je na Skupštini.

Predsednik Upravnog odbora klastera radanskog područja Dragan Simić predstavio je projekat o izgradnja puteva na Radan planini, koji bi povezivali područja Toplice i Jablanice sa drugim krajevima Srbije. Regionalnom povezivanju doprineće i izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač.

Za novog člana klastera izabran je Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša zbog toga što stručni kadrovi ove visokoškolske ustanove mogu doprineti brojnim građevinskim i arhitektonskim projektima koji se planiraju na ovom području.

Na Skupštini je zaključeno da 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

-1°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 84%

Vetar: 6.44 km/h

  • 21 Nov 2017

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 22 Nov 2017

    Delimično oblačno 11°C 1°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!