Održana Skupština “Radan klastera”

Na Skupštini “Radan klastera”, koja je nedavno održana u Prolom Banji, razmatran je i usvojen Izveštaj o dosadašnjem radu klastera i plan rada za naredni period.

Predstavnici pet opština koji obuhvataju područje Radan planine, a reč je o opštinama Prokuplje, Kuršumlija, Medveđa, Lebane i Bojnik, zaključili su da se na ovom prostoru mogu organizovati mnoge turističke manifestacije, kao što su “DŽipijada na Radanu”, izrada projekta Geo parka koji bi obuhvatio objekte geodiverziteta i geonasleđa na području klastera i druge.

 

20160831_114630

Učešćem na sajmovima turizma i izradom zajedničkih brošura može se promovisati turistička ponuda ovog dela Srbije, rečeno je na Skupštini.

Predsednik Upravnog odbora klastera radanskog područja Dragan Simić predstavio je projekat o izgradnja puteva na Radan planini, koji bi povezivali područja Toplice i Jablanice sa drugim krajevima Srbije. Regionalnom povezivanju doprineće i izgradnja auto-puta Niš-Priština-Drač.

Za novog člana klastera izabran je Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša zbog toga što stručni kadrovi ove visokoškolske ustanove mogu doprineti brojnim građevinskim i arhitektonskim projektima koji se planiraju na ovom području.

Na Skupštini je zaključeno da 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Oblačno

15°C

Prokuplje

Oblačno

Vlažnost: 52%

Vetar: 28.97 km/h

  • 21 Sep 2017

    Rain 16°C 10°C

  • 22 Sep 2017

    Scattered Showers 13°C 7°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!