Prokupačka publika uživala u nesvakidašnjem i veličanstvenom koncertu Niškog simfonijskog orkestra

Prokupačka publika je u bioskopu Toplica uživala u nesvakidašnjem i veličanstvenom koncertu Niškog simfonijskog orkestra.On je održan u organizaciji prokupačkog Doma kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Publika je najpre imala priliku da vidi film o ljudima koji su osnovali ovaj orkestar, njegovim nastupima, uspesima i nagradama, a potom je  uživala u domaćim kompozicijama dvadesetog veka koji su bili na programu koncerta.

Uz dirigentsku palicu Miroslava Ivankovića, Niški simfonijski orkestar je izveo kompozicije Stanislava Biničkog, Dragane Veličković, Bratislava Zlatkovića i Konstantina Babića.

koncert%20sinfoniski2 

U bogatoj koncertnoj delatnosti ovaj orkestar je ostvario uspešne turneje u svim većim gradovima Srbije, potom u Rumuniji, Bugarskoj, Austriji, Italiji, Grčkoj, ali i prestonicama bivše Jugoslavije. Nastupao je i na značajnim muzičkim festivalima, među kojima su i Dubrovačke letnje igre, Mokranjčevi dani, Olimpus u Grčkoj, Niške muzičke svečanosti i druge.

Za dosadašnje velike uspehe u svojoj kulturno-umetničkoj misiji, Niški simfonijski orkestar je dobitnik značajnih nagrada i priznanja. Samo neke od njih su Zlatna plaketa Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, Zlatna značka Jugoslovenskih horskih svečanosti, nagrada Oslobođenja Grada Niša 1971. godine i najviše priznanje Grada Niša, nagrada „ 11. Januar“ 2013. godine.

-Zbog dugogodišnjeg uspešnog  rada i postojanja, Niški simfonijski orkestar i danas ima veliku odgovornost. Ona se tiče njegovog proširenja, ali i zadržavanja u mestu gde je osnovan, rekla je pozdravljajući prokupačku publiku direktor Niškog simfonijskog orkestra Vesna Bradić.    

 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!