Održana poslednje skupštinsko zasedanje

Aktuelan saziv  Skupštine Opštine Prokuplje održao je poslednju sednicu, uoči predstojećih izbora, koji će se održati 24. aprila 2016. godine.

I pored toga što je ovo poslednje skupštinsko zasedanje, doneli smo neke veoma važne odluke za građane opštine Prokuplje.  Na prvom mestu je Odluka o izradi prethodne studije opravdanosti sa Generalnim projektom vodosnabdevanja prigradskih sela, Đurevac,  Nova Božurna, Novo Selo,  Babin Potok, Gornja i Donja Stražava i Berilje.  Ova naselja nemaju dovoljne količine zdrave pijaće vode, zato smo i doneli ovu odluku kako bi u  narednom periodu radili na obezbeđivanju zdrave, pijaće vode  na celoj teritoriji opštineProkuplje., rekao je predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Prema njegovim rečima, Odluka o geografskom informacionom sistemu takođe je jedna od značajnih koju su odbornici podržali.

- Uradili smo   Projekat geografskog informacionog sistema  za opštinu Prokuplje ,  da  bi  u svakom momentu, prilikom izvođenja infrastrukturnih radova ,tačno znali gde se nalazi  određena instalacija. Ovaj projekat, čija vrednost iznosi 80.000 eura, finansira  Evropski PROGRES , dok  Opština Prokuplje učestvuje sa samo 10% sredstava, istakao je predsednik Paunović.

On je takođe dodao da je Odluka o nastavku izgradnje Gradske zelene pijace, pitanje koje zanima građane Prokuplje, jer postojeće pijace u gradu nemaju adekvatne uslove za rad, nedostaju neophodne veterinarske  i sanitarne saglasnosti.

Zbog svih navedenih razloga pristupili smo donošenju ove odluke, koja će omogućiti nastavak izgradnje Gradske zelene pijace na novoj lokaciji koja je definisana još devedesetih godina prošlog veka, kako  bi građani dobili savremenu, uslovnu pijacu, izgrađenu po svim neophodnim standardima, izjavio je predsednik Paunović. 

Na poslednjem skupštinskom zasedanju usvojeni su Izveštaji Centra za socijalni rad i JP Direkcije za izgradnju, urbanizam i stambene poslove opštine Prokuplje.

Odbornici su imali priliku da se detaljno upoznaju sa stanjem vodosnabdevanja opštine Prokuplje, koje  im je prezentovao  direktor JKP „Hameum“, Aleksandar Simonović.

Prema njegovim rečima, saniranjem kvarova na vodosistemu došlo se do uštede od oko 60 litara vode u sekundi. U proteklom periodu izvršeno je nekoliko intervencija na distributivnom sistemu, čime su sanirani značajni kvarovi i ukinuti gubici vode, što je odmah dalo pozitivne efekte na rad vodosistema.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!