Saradnja nadležnih službi na visokom nivou

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao komandant štaba dr Nebojša Vukadinović, analiziran je rad Opštinskih štabova Topličkog upravnog okruga tokom trajanja vanredne situacije.

Na sednici su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasnih i mnogih inspekcijskih službi, zdravstvenih ustanova i drugi.

Govoreći o delovanju nadležnih službi tokom trajanja vanredne situacije, koja je  u Srbiji bila proglašena tokom marta, Vukadinović je naglasio da je pravovremenim delovanjem svih nadležnih službi sprečeno izlivanje reke Toplice i pritoka iz korita.

- Tokom trajanja vanrednog stanja održano je šest vanrednih sednica Okružnog i 23 sednice Opštinskih štabova za vanredne situacije. Pravovremenim angažovanjem nadležnih službi i angažovanjem velikog broja građana urađeni su svi poslovi predviđeni tokom trajanja vanrednog stanja, izjavio je Vukadinović i dodao da je kordinacija lokalnih samouprava i komunalnih javnih preduzeća bila na visokom nivou.

Na sednici je rečeno da su na kritičnim tačkama, kao što su Liparska ulica i Romsko naselje na Maloj Gubi, bili postavljeni bedemi od peska i zemlje i da je na taj način sprečeno izlivanje reke Toplice iz njenog korita.

Kako i na kojih način preduzeti preventivne mere u cilju zaštite od požara na otvorenom tokom predstojeće letnje sezone i analiza stanja vodosnabdevanja u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga  bile su tačka dnevnog reda sednice Okružnog štaba za vanredne situacije.

Učesnici sastanka su ocenili da se tokom predstojećih letnjih meseci trebaju angažovati sve nadležne službe kako bi se sprečili požari na otvorenom koje su proteklih godina nanele veliku štetu topličkim šumama

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd