Održana sednica SO Prokuplje

Odbornici Skupštine opštine Prokuplje jednoglasno su podržali Predlog Odluke o darivanju zemljišta za izgradnju hrama Svetog Đorđa u Prokuplju.

Ovom odlukom Opština Prokuplje otuđuje u svojinu Crkvenoj opštini Prokuplje parcelu površine 3.999 kvadratnih metara, koja je deo dvorišta Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju.

Na funkciju sekretara SO Prokuplje postavljen je Saša Anđelković, dipl. pravnik, a za njegovog zamenika postavljen je Dragan Vuksanović. Skupština je potvrdila mandate i novim odbornicima Mitru Papoviću i Jasmini Nasković, namesto odbornika koji su podneli ostavke zbog obavljanja drugih funkcija.

U nastavku sednice usvojena je Odluka o promeni osnivačkog akta JKP „HAMMEUM“, radi usklađivanja sa Zakonom o javnim preduzećima. Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je istakao da su mnogi problemi, kao što je redovno vodosnabdevanje, izgradnja novih vodovoda, rešeni  formiranjem ovog jedinstvenog komunalnog preduzeća.

 SK%203

 

Takođe, radi usklađivanja sa zakonom, usvojena je i Odluka o promeni osnivačkog akta Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje opštine Prokuplje, kao i Direkcije za izgradnju, urbanizam i stambene poslove opštine Prokuplje.

Odbornici su usvojili Iveštaj o izvršenju budžeta za šestomesečni period, koji je obrazložila rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Mila Glušac. Ukupno ostvareni prihodi iznose 34,7 odsto u odnosu na plan budžeta za 2016. godinu.

U cilju redovnog snabdevanja i stabilnosti tržišta, kao i zaustavljanja trenda smanjenja broja žive stoke na teritoriji opštine, doneta je Odluka o obrazovanju robnih rezervi mesa u živoj stoci. Ova delatnost preneta je JKP „HAMMEUM“, koje u pogledu tehničke opremljenosti i stručnog kadra ispunjava uslove za njeno obavljanje. Takođe, poboljšanje kvaliteta priplodnih grla u cilju održive stočarske proizvodnje na farmama i stabilnost tržišta, razlog su za donošenje ove odluke.

Na današnjoj sednici doneta su rešenja o izmeni članova upravnih i nadzornih odbora prokupačkih ustanova kulture, kao i članova školskih odbora. Razmatrana je Informacija o berbi i otkupu višnje, kao i Informacija o obavljenoj žetvi i vršidbi ovogodišnjeg roda. 

 SK%205

 

 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd