Jedinstvena botanička bašta

Zahvaljujući angažovanju nastavnika biologije i članovima ekološke sekcije Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, naš grad je dobio jedinstveni ekološki vrt. Otvaranjem ovog vrta, oni su, oplemenivši enterijer škole, obeležili i Dan planete Zemlje.

- Dan planete Zemlje obeležava se u 150 zemalja sveta. Mi smo ga, smatramo, obeležili na vrlo lep način i svi smo zadovoljni zbog toga, rekao je jedan od pokretača i realizatora Eko-vrta, nastavnik biologije u ovoj školi Dejan Živković.

Zajeno sa njim na realizaciji istog radila je i nastavnica Marija Antić, a vrlo predano i sa zadovoljstvom, u realizaciji celog projekta pomagali su i učenici ove škole, članovi ekološke sekcije.

- Ideja nas je prožimala nekoliko godina unazad i konačno smo je realizovali u delo. U našoj maloj botaničkoj bašti zastupljene su mnoge biljne vrste o kojima deca uče u nastavnim sadržajima iz biologije, od mahovina i paprati, do nekoliko lekovitih biljaka. Isto tako, estetska strana vrta predstavlja važan element u novom enterijeru škole, naglasili su Antić i Živković, ističući da Eko-vrt predstavlja tek početak onoga što će nastaviti da rade i ubuduće, a sve sa ciljem da svojim đacima omoguće kvalitetniju nastavu i u praksi.

Tagovano

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

-1°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 84%

Vetar: 6.44 km/h

  • 21 Nov 2017

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 22 Nov 2017

    Delimično oblačno 11°C 1°C

FOTO

Top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!