Koliko potrošači čitaju deklaracije?

PROKUPLJE - Predsednica Organizacije potrošača Prokuplje, Snežana Apostolović, organizovala je tribinu povodom istraživanja na temu šta čini ishranu i o čemu vodimo računa kada kupujemo hranu.

 Prema rečima predsednice Centra potrošača Srbije, Vere Vida, upitnik koji su popunili učesnici tribine omogućava da što bliže saznamo koliko razumemo sadržaje i značenje nutritivnih tablica  na proizvodima.

U okviru diskusije  zaključeno je da Prokupčani jedu prilično zdravu hranu, uglavnom iz domaće proizvodnje, za razliku od stanovnika velikih gradskih sredina koji su prinuđeni da hranu nabavljaju u supermarketima.

-Danas smo u Prokuplju, kao i u još sedam gradova organizovali anonimnu anketu kako bi prikupili podatke o tome kakve su nam navike u israni, šta podrazumevamo pod zdravom ishranom i kako  biramo namirnice koje kupujemo. Takođe nas zanima koliko građani  čitaju deklaracije na proizvodima  i koliko razumeju ono što  na njima piše, kazala je psihoterapeut Ružica Madžarević.

Prema njenim rečima,  Centar potrošaća Srbije će na osnovu  analize  ovog istrađivanja  organizovati  određene akcije  u cilju edukacije građana  o ovoj temi. 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Rain

12°C

Prokuplje

Rain

Vlažnost: 95%

Vetar: 6.44 km/h

  • 23 Oct 2017

    Rain 12°C 7°C

  • 24 Oct 2017

    Showers 10°C 7°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd
Loading...