Pekari najzapaženiji

Proteklog vikenda za učenike i profesore Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” nije bilo odmora. Učenici koji se školuju za zanimanje-pekar bili su na Republičkom takmičenju u Kraljevu, a veterinarski tehničari na takmičenju u Surdulici. Na seminarima u Novom Pazaru i Čačku, koji se sprovode u sklopu Međunarodnog projekta “Tempus”, bilo je nekoliko profesora škole.

- Na Republičkom takmičenju u preradi i proizvodnji hrane, bronzane medalje osvojili su učenici Nikola Stevanović i Bogdan Stojanović. Ovaj razultat je izuzetno dobar ako se zna da su na takmičenju učestvovali učenici iz Futoga, Novog Sada, Zrenjanina, Svilajnca, Leskovca, Kraljeva, Čačka, Zaječara i drugih gradova Srbije, izjavili su profesori prehrambene grupe predmeta u prokupačkoj poljoprivrednoj školi Slađana Radonjić i Danijela Radičević i istakle da se u školskoj pekari obavlja praktična nastava.

Učenik i osvajač branzane medalje Bogdan Stojanović naglašava da je dobro što se u školi sve veća pažnja poklanja praktičnom delu nastave.

- Znanje stečeno u učionicama i kabinetima najbolje se može pokazati na praksi, izjavio je on i dodao da su osvojene medalje jedno od najboljih merila rada profesora i učenika.

Bronzanu medalju on je osvojio za pripremu i proizvodnju specijalne pletenice.

Na Međunarodnom takmičenju u Futogu Jović Danijel, učenik četvrtog razreda obrazovnog profila poljoprivredni tehničar u praktičnom delu nastave zauzeo je treće mesto. 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

-1°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 84%

Vetar: 6.44 km/h

  • 21 Nov 2017

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 22 Nov 2017

    Delimično oblačno 11°C 1°C

FOTO

Top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!