Održan trening za pripadnike Civilne zaštite

Za pripadnike specijalizovane jedinice Civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom, koja deluje u sklopu Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju održan je trening. Osim pripadnika jedinice Civilne zaštite, treningu su prisustvovali komandant Okružnog štaba za delovanje u vanrednim situacijama načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović i načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Zoran Ristić.

- U sklopu redovnih aktivnosti prokupačko Odeljenje za vanredne situacije vrši redovnu obuku i trening specijalizovanih jedinica Civilne zaštite. Na današnjem treningu pripadnici Civilne zaštite su se upoznali sa uzrocima izbijanja i gašenja šumskih požara, izjavio je Vukadinović i dodao da odziv svih pripadnika treningu pokazuje želju za usavršavanjem i odgovornost prema poslu. On je istakao da će se, u cilju što bolje obučenosti i spremnosti za delovanje u gašenju šumskih požara, već tokom naredne sedmice za pripadnike jedinice organizovati i obuka iz prve pomoći.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Zoran Ristić rekao je da je specijalizovana jedinica Civilne zaštite za gašenje požara na otvorenom formirana 2011. godine i da se treninzi i obuka organizuju u sklopu redovnih aktivnosti.

- Za pripadnike jedinice svake godine se organizuju treninzi i obuka. Na taj način se pokazuje spremnost jedinice za gašenje požara na otvorenom, izjavio je on i dodao da su pripadnici jedinice opremljeni svim neophodnim sredstvima i opremom.

Govoreći o kritičnim periodima u toku godine, Ristić je rekao da dosadašnja iskustva govore da se najveći broj požara na otvorenom evidentiraju u drugoj polovini avgusta i tokom septembra.  

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Oblačno

5°C

Prokuplje

Oblačno

Vlažnost: 77%

Vetar: 6.44 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 11°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd