Obuka nezaposlenih – šansa za posao

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, generalni direktor Kompanije LEONI Klemens Saks i direktor NSZ Prokuplje Milutin Kostić potpisali su ugovor na osnovu kojeg će 80 lica sa evedincije nezaposlenih pohađati obuku za rad u ovoj kompaniji.

- Kao odgovorna vlast trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih. Ovo je veoma dobar put za zapošljavanje radnika, zato smo za obuku nezaposlenih izdvojili 2,5 miliona dinara, rekao je Simonović i dodao da će u narednih mesec dana lokalna samouprava obezbediti sredstva za obuku još 250 lica, što znači da će do kraja godine u Kompaniji LEONI oko 300 nezaposlenih završiti obuku i dobiti sertifikate za rad u ovoj fabrici.

Simonović je naglasio da izuzetno ceni i poštuje to što je ova velika kompanija otvorila svoje pogone u Prokuplju i postala najveći privredni subjekat u opštini.

- Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent, kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete i na taj način smanjimo broj nezaposlenih na teritoriji opštine Prokuplje.

Direktor Kompanije LEONI Klemens Saks je istakao da ovaj privredni subjekat ne samo što ima tendenciju da širi kapacitete u Prokuplju, već ima nameru da pogone otvara i širom Srbije. Klemens je najavio da će pored 350 novozaposlenih u ovoj godini, u prokupačkom pogonu i u prvoj polovini naredne godine biti zaposleno još toliko radnika.

Treba reći da obuka lica za rad u Kompaniji LEONI traje šest meseci, da su sa evidencije za nezaposlene i da tokom obuke dobijaju sredstva za topli obrok i troškove prevoza. Oni koji tokom obuke pokažu najbolje rezultate imaju šansu da dobiju i stalno zaposlenje u ovoj fabrici. 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!