HOĆEMO IGRALIŠTE: Protest građana: Lako je da se ruši, treba nešto da se napravi

PROKUPLJE - U Prokuplju održan protest protiv rušenja dečijeg igrališta kod Plehanih kuće.

Okupljeni građani sa decom poručili su da neće dozvolitI da se tek tako pređe preko činjenice da su imali usmeni dogovor sa upravnicom Mirović i lokalnim političarima, i da su do sada uložili oko 500 ooo dinara da bi deca imala gde da se igraju i da provode svoje vreme , kad lokalna samouprava već nije u stanju da reši problem.  Lako je da se ruši, treba nešto da se napravi.

Radi se o  parceli površine 18 ari koja je vlasništvo Okružnog zatvora, a  koju  su  pre četiri meseca  meštani  počeli da uređuju, kako bi deci ovog dela grada obezbedili prostor za  igru i sportske aktivnosti. Postavljena je ograda, golovi za mali fudbal, koš, klackalice, ljuljaške Igralište je okupljalo oko 50 dece svih uzrasta, od predškolaca do srednjoškolaca.

- Ovaj prostor je godinama bio zapušten i nije služio ničemu, osim za deponiju. Meštani ovog naselja prikupili su oko 100 hiljada dinara i sami izgradili igralište gde se deca svakodnevno okupljaju. Danas su došli radnici Okružnog zatvora i počeli da  uklanjaju stubove, skidaju ogradu.

PROKUPLJE: Srušili deci igralište

Nisu morali odmah da ruše, mogli su da se sa nadležnima dogovore i ustupe nam ovaj prostor na korišćenje. Pitamo se kome sve ovo smeta i zašto ruše jedino mesto za igru u ovom delu grada, kažu ogorčeni meštani.

  

Upravnica Okružnog zatvora u Prokuplju, Jasmina Mirović je izjavila da su  meštani bez ikakvog pravnog osnova uzurpirali deo poljoprivrednog zemljišta  koje pripada Okružnom zatvoru.

- Okružni zatvor je preduzeo mere iz svoje nadležnosti kako bi zaštitio ovu lokaciju.  Mi smo postupili po nalogu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, bez ikakve namere da dižemo tenziju sa lokalnim stanovništvom, kazala je Mirović i dodala da će nadležni organi  odlučiti o epilogu ove  priče.

Do tada će deca ovog prokupačkog naselja biti primorana da se odreknu igre i sporta, jer su najbliži sportski tereni i dečji parkovi odavde udaljeni  više od 2 kilometra.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Rain

12°C

Prokuplje

Rain

Vlažnost: 95%

Vetar: 6.44 km/h

  • 23 Oct 2017

    Rain 12°C 7°C

  • 24 Oct 2017

    Showers 10°C 7°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!
Loading...