Poklon za školu u Tovrljanu stigao iz Kanade

Iako već skoro 10 godina živi i radi u Kanadi, Biljana Drobnjaković nije zaboravila rodni kraj svojih roditelja. Ona je četvororazrednoj školi u selu Tovrljanu nedaleko od Prokuplja, koja je ponovo otvorena prošle godine, donirala sredstva za kupovinu laptopa i druge opreme.

Učitelj u isturenom odeljenju Osnovne škole „Svetislav Mirković –Nenad” iz Male Plane u Tovrljanu Marko Čikarić rekao je da je ova donacija obradovala đake.

- Donator Biljana Drobnjaković je profesor engleskog jezika i godinama radi u Kanadi. Nakon čitanja teksta o našoj školi rešila je da nam pomogne i opredelila se za kupovinu neophodnog laptopa, rekao je učitelj koji se u ime đaka zahvalio donatoru na ovom lepom poklonu.

Donator Biljana Drobnjaković, čiji je otac Branislav Drobnjaković rođen i završio četiri razreda u Tovrljanu, ovim lepim gestom obradovala je četiri đaka koji trenutno idu u ovu školu.

Prema rečima učitelja Čikarića ona se zahvalila lokalnoj samoupravi što je ponovo otvorila seosku školu koja je bila zatvorena skoro 20 godina.

-  Školovanje dece nastojimo da približimo gradskim uslovima. Zbog toga je ova donacija izuzetno vredna, izjavio je učitelj i dodao da je u najskorije vreme planirano i otvaranje biblioteke. 

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!