Počeo popis nelegalnih objekata u Prokuplju

Na teritoriji opštine Prokuplje počeo je popis nezakonito izgrađenih objekata , koji će trajati do 29. novembra.   Formirane su komisije koje obilaze gradske zone i popisuju nezakonito izgrađene objekte za koje  nije podnet zahtev za legalizaciju u skladu sa ranije važećim zakonom.

Prema podacima Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo, na teritoriji opštine Prokuplje je oko 16. 000 takvih objekata.  –- Vlasnici nelegalno izgrađenih objekata mogu sami  da prijave  svoje objekte za legalizaciju. Do sada se javilo oko 500 vlasnika, od kojih je već 200 dobilo rešenja o legalizaciji, kazala je  rukovodilac Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne delatnosti i građevinarstvo Opštine Prokuplje, Vesna Živković.

Opština Prokuplje formirala je sedam komisija koje po zonama obilaze grad i evidentiraju objekte. Ovom prilikom mole se građani da blagovremeno pripreme  na uvid svu raspoloživu dokumentaciju koja se odnosi na objekte, građevinsku dozvolu, upotrebnu dozvolu, posedovni list i druga akta koja se odnose na objekte i parcelu na kojoj se oni nalaze. Ukoliko ne poseduju dokumentaciju, dužni su da daju tačne podatke o vlasniku parcele i objekta, kao i da omoguće popisivaču identifikaciju i fizičko merenje objekta, u cilju što efikasnijeg i bržeg sačinjavanja zahteva i daljeg postupka ozakonjenja . 

 

3 Komentara

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd