Vojni lekari u selima prokupačke opštine

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je primio predstavnike Vojske Srbije, koji u okviru tradicionalne akcije „Vojni lekari“ na selu kontrolišu zdravlje stanovnika  najudaljenijih sela u našoj opštine.

Simonović je pozdravio majora Gorana Denića i majora lekara Bobana Jelenkovića i zahvalio im se na podršci Opštini Prokuplje i pomoći koju pružaju  stanovnicima na seoskom području.

Kako je rekao opština Prokuplje je jedna od najvećih i najrazuđenijih u Srbiji sa velikim brojem sela u planinskom delom u kojima žive mahom stariji ljudi.

-Ovaj vid lekarske pomoći mnogo znači starim ljudima, koji teško dolaze do grada, pa tako i nemaju priliku da kontrolišu svoje zdravlje, rekao je Simonović i dodao da stanovnicima najudaljenijih sela u prokupačkoj opštini mnogo znači stručna lekarska pomoć, a još više pažnja i topla reč, koju im vojna lekarska ekipa na ovaj način upućuje.

U znak pažnje i zahvalnosti predsednik je ekipi lekara i tehničara Vojske Srbije poklonio knjigu „Gvozdeni puk“ i suvenire sa obeležijima opštine Prokuplje.

Ekipa „Vojni lekar na selu“  danas će posetiti sela Tovrljane i Trnov Laz, koja se nalaze 30 km udaljena od grada na obroncima Radan Planine. Lakar će stanovnicima ovih sela meriti krvni pritisak, kontrolisati visinu šećera i holesterola u krvi. Takođe će vršiti preglede prepisivati terapiju i davati lekarske savete. 

1 Komentar

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

-1°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 84%

Vetar: 6.44 km/h

  • 21 Nov 2017

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 22 Nov 2017

    Delimično oblačno 11°C 1°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!