Tokom boravka u selu Tovrljane ekipa „Vojni lekar na selu“ pregledala je  22, a u Trnovom Lazu 11 meštana

Tokom boravka u selu Tovrljane ekipa „Vojni lekar na selu“ pregledala je  22, a u Trnovom Lazu 11 meštana.

Načelnik grupe za zdravstvo Treće brigade Vojske Srbije major dr Boban Jelenković izjavio je da je ova akcija već sprovedena na području opštine Dimitrovgrad i Vranje.

 narod%20i%20vojska%203

 

- Kroz ovu akciju merimo krvni pritisak, šećer u krvi, holesterol i dajemo savete kako i na koji način da sačuvaju svoje zdravlje. S obzirom na to da u najudaljenijim selima uglavnom žive staračka domaćinstva njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, dodao je Jelenković koji se oduševio što je u Tovrljanu video decu koja idu u seosku školu.

Akciju “Vojni lekar na selu” u Trnovom Lazu obišli su načelnik Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović i član Opštinskog veća Milica Erić.

narod%20i%20vojska5

 

- Sa velikim zadovoljstvom sam obišla pripadnike vojske koji sprovode jednu lepu i  humanu akciju. Ovo je drugi put da vojni lekari obilaze najudaljenija sela na području prokupačke opštine u kojima najvećim delom žive stari i bolesni ljudi. Prvi put oni su bili u selu Jabučevo a danas su ovde. Svojim prisustvom u najudaljenijim selima pripadnici vojske su pokazali da su uvek uz narod, izjavila  je Milica Erić koja je najugroženijim meštanima Trnovog Laza  uručila pakete Crvenog krsta Prokuplja.

Šef Službe za saradnju sa građanima Vladica Mladenović  zahvalio se pripadnicima vojske što su organizovali jednu ovakvu akciju.

 narod%20i%20vojska6

 

- Podelom paketa najugroženijim porodicama u najudaljenijim selima lokalna samouprava pokazala je da vodi računa o svim delovima svoje teritorije, rekao je Mladenović.

Meštani Tovrljana i Trnovog Laza sa velikim oduševljenjem  dočekali su pripadnike vojske.

Jedan od najstarijih stanovnika u Tovrljanu Milorad Petrović (85) istakao je da je oduševljen što srpsku vojsku ima prilike da vidi u svom  selu.

- Zadovoljstvo je i čast videti pripadnike naše vojske ovde u planini. Ova akcija zdravstvenih pregleda im je za svaku pohvalu, rekao je on.

Julijana Mijatović (75) smatra da bi ovakve akcije trebali češće da se organizuju.

Ambulanta od našeg sela udaljena je više od 20 kilometara. Za svaku je pohvalu što su lekari došli u selo, obavili preglede i dali savete kako da čuvamo svoje zdravlje, rekla je Julijana.

1 Komentar

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd