Radionice o važnim datumima srpske istorije

Sa ciljem da učenicima osnovnih i srednjih škola približi svoj rad, ali i pomogne u savladavanju školskog gradiva, Narodni muzej Toplice već osmu godinu zaredom organizuje brojne aktivnosti, koje realizuje kroz različite radionice.

Ove radionice, kroz koje deca uče o ustanovi od nacionalnog značaja Narodnom muzeju Toplice, ali i važnim istorijskim datumima iz srpske, ali i naše lokalne istorije, ove godine će početi u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ koji se održavaju od 28. do 30. septembra.

-Za učenike nižih razreda osnovnih škola pripremili smo program kroz koji će saznati više o narodnoj tradiciji i srpskim običajima, ali će se upoznati i sa starim zanatima, rekla je muzejski vodič Marijana Ostojić i dodala da se radionice prave u skladu sa školskim progrmom i da prate njegov tok.

I mlađi, ali i stariji osnovci, u zavisnosti od toga šta uče u školama, kroz ove  radionice se upoznaju sa važnim istorijskim ličnostima iz našeg kraja, ali i sa događajima koji su obelelžili srpsku i svetsku istoriju.

-Ovakve radionice su se pokazale kao veoma uspešne, jer je deci zanimljivo i interesantno što neke od njih budu i na otvorenom. Još malo pa ćemo, zahvaljujući njima slaviti desetogodišnjicu saradnje naše kuće i škola na ovaj način, naglasila je Ostojić i podvukla da se deca  kroz njih upoznaju sa arhitekturom  grada iz različitog perioda, ali mnogo toga saznaju i o kulturno- istorijskim spomenicima, istakla je Ostojić.

Najstariji prokupački učenici, srednjoškolci, druženje sa ovom ustanovom kulture, realizuju kroz videoprezentacije i aktivnosi koje su vezane za njihovo gradivo.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Oblačno

11°C

Prokuplje

Oblačno

Vlažnost: 67%

Vetar: 17.70 km/h

  • 21 Sep 2017

    Rain 16°C 10°C

  • 22 Sep 2017

    Scattered Showers 13°C 7°C

FOTO

Top
Our website is protected by DMC Firewall!