Privilegija je biti u Domu

U Domu učenika srednjih škola u Prokuplju uselili su se srednjoškolci koji će u školskoj 2017/2018. godini nastavu pohađati u sve četiri prokupačke srednje škole. Od 140 korisnika najveći broj, kao i do sada, pohađa nastavu u Medicinsku školu “Dr Aleksa Savić”.

Direktor prokupačkog Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković na sastanku sa roditeljima govorila je o radu ustanove i podvukla da su za smeštaj u Domu izabrani najbolji đaci.- Konkurencija za boravak u Domu ove godine, za razliku od prethodnih, bila je izuzetno velika, tako da su se mnogi našli ispod crte. Biti u ovoj ustanovi sada je postala privilegija. Sve aktivnosti i rad podređeni su đacima, izjavila je direktorica i dodala da je za dobar uspeh neophodna i saradnja sa roditeljima.

Ona je podvukla da mesečna cena ukupno iznosi 22.350 dinara, da roditelji plaćaju 5.350 dinara, a ostatak Ministarstvo prosvete.

Stručni saradnik Lidija Đorđević naglašava da su u prošloj školskoj godini od 140 đaka 80 njih završilo razrede sa odličnim uspehom.- Osim školskih obaveza, izuzetna pažnja poklanja se i vannastavnim aktivnostima. U ustanovi postoje mnoge sekcije u kojima svaki učenik može da se aktivno uključi, izjavila je ona dodavši da su u prethodnoj školskoj godini na mnogim takmičenjima u Srbiji đaci ostvarili zavidne rezultate.

- Za dobar uspeh neophpodna je saradnja vaspitača, razrednih starešina, roditelja i samih učenika. Vaspitači i stručni saradnici uvek su spremni da pomognu svakom korisniku kako bi se postigao dobar uspeh, izjavio je vaspitač Milan Lazović.

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd