Najveća pasivna kuća u Beču

Preduzeće „Wiener Netze“ pustilo je u rad novu centralu i time objedinilo sve usluge na jednom mestu za svoje potrošače u Beču i okolini. Ovo preduzeće snabdeva 2,1 milion građana energijom, i to strujom, gasom i daljinskim grejanjem. Kompleks se u potpunosti snabdeva energijom korišćenjem solarnih panela, podzemnih voda i solarne termalne energije čime predstavlja najveći objekat na svetu koji funkcioniše po principima pasivne kuće.

Otvaranju centrale prisustvovala je i članica gradske vlade Beča za životnu sredinu Uli Zima i tom prilikom izjavila da grad i dalje ne namerava da privatizuje komunalnu infrastrukturu i usluge. Sa ovim kompleksom „Wiener Netze“ je koncentrisala svoju snagu u jednom novom, inovativnom i inteligentnom sedištu. Kompleks obuhvata 1.400 radnih mesta, proizvodnju, skladište i centrale za struju, gas i daljinsko grejanje na površini od 96.000m2. „Infrastrukturno povezivanje oblasti gasa, struje i daljinskog grejanja je bio veliki i važan korak za budućnost“, rekao je Gerhard Fida, direktor preduzeća „Wiener Netze“.

Novi kompleks je odgovoran za energetsko snabdevanje grada Beča kao i delova Donje Austrije i Burgenlanda. Uz pomoć moderne tehnologije energetska mreža se prati, kontroliše i njome se upravlja iz ove centrale. Potrošačima će i podrška biti dostupna na jednom mestu.

Autor: expres vesti

Slika: © Wiener Netze/Christian Houdek

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

 
Loading...
Loading...
Bez uvrede!
Bez cenzure!
Najbrže vesti iz Prokuplja
0654343646
 
 

Vreme

Pretežno oblačno

3°C

Prokuplje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 82%

Vetar: 11.27 km/h

  • 24 Nov 2017

    Pretežno oblačno 13°C 0°C

  • 25 Nov 2017

    Delimično oblačno 10°C 0°C

FOTO

Top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!